Projekt Sund - det nye liv

Tilbage på sporet i 2014

Jeg ved ikke med dig, men jeg har godt nok fået spist mig godt igennem december måned, og jeg var ikke helt tryg ved at stige på vægten. Der har været indtag af marcipan, fed mad (du ved…flæskesteg, brune kartofler, sovs, lidt for fedtholdigt pålæg osv.osv.) – en del chokolade-snacks og hjemmebag er der også røget i munden, så alt i alt har det været en måned med alt for meget af det som ikke er så godt for kroppen!

IMG_5243

 

Jeg har godt kunnet mærke det rent fysisk, at det ikke var godt, men fortsatte alligevel og det var egentlig en beslutning om at jeg godt ville “nyde” al denne overflod af syndige sager, velvidende at det var skidt for mit indre. Jeg er ikke nået dertil i mine vaner, at jeg kan slippe det, og det var jeg ret okay med.

Jeg ved jeg er nået langt siden maj sidste år, men der er også et stykke vej endnu. Jeg mangler godt og vel 6-8 kilo før jeg er der hvor jeg har det “bedst i mig selv”, og jeg skal nok komme dertil. Det ER røvhårdt at skulle ændre vaner og omstille sin hjerne til at synes godt om alt det sunde og forsage det usunde men jeg gør stadig et forsøg! For første gang nogensinde har jeg været (mere eller mindre…mest mere) bevidst om hvad jeg indtager. Jeg tager nogle valg og beslutninger som absolut ikke er de bedste for mig selv altid, men det at jeg nu er bevidst om det, er et stykke af vejen –  en dag vælger jeg det måske fra i stedet for at sige “fuck det-jeg spiser det”.

Jeg har meldt mig til Fatburner programmet i Fitness World, og over de næste 8 uger (startende fra 15 januar), er intentionen at give den gas i FW sammen med Monique og hvem der ellers er med på den. Jeg holder fast i FW selvom det ikke har været brugt så meget som det “burde”, men det har trods alt givet mig nogle timer deroppe hen over december. For mig er lidt bedre end ingenting, også selvom det ikke har været fast 2-3 gange om ugen.

Jeg fik målt fedtprocent igår og jeg var 100% sikker på at den ville være steget gevaldigt siden jeg sidst var der i august men jeg blev positivt overrasket – den var faldet med 0,6 %. Jeg er stadig overvægtig, min “kropsalder” er stadig +50 år men jeg er lykkelig over at min fedtprocent er faldet og lykkelig over at min muskelmasse er steget med 1,5 kg….det er DET jeg hænger mig i og det er DET som får mig videre.

IMG_5702

 

2013 har været et år med rigtig mange udfordringer, på mange plan. Kosten, relationer, karriere, drømme og håb for fremtiden. Det er stort set umuligt (i hvertfald for mig) at kunne tage fat på alle disse områder, på én gang, men jeg ved også at jeg med sundere kost og mere motion, får overskuddet til at tage mig af det – være konstruktiv og få ro på. Jeg ranker ryggen og tager fat på 2014 med nye ord som “kærlighed”, “struktur” og “balance”. Disse ord skal være pejlemærker for mig, og de skal gøres synlige så de kan hjælpe mig på vej, når der dukker modstand op (inklusive fra mig selv, når jeg ikke lige kan komme afsted til træning – det kan jo ske at min sofa kommer til at holde på mig).

Jeg glæder mig til 2014, jeg glæder mig til at sætte mål, glæder mig til mere samvær med familien, glæder mig til at støtte og følge andre, glæder mig til at blive skubbet til når jeg trænger til det, glæder mig til at se resultater, glæder mig til at nyde livet mere, glæder mig til at mærke kærligheden blomstre, glæder mig til at være mere bevidst men også kærlig mod mig selv, og meget meget mere.

IMG_5957

 

Hvis du har lyst, vil jeg elske at høre hvad du har af tanker og ønsker for 2014 – det ville give mulighed for at støtte hinanden, skubbe til hinanden og anerkende hinanden undervejs. Skriv gerne en kommentar – jeg elsker at blive inspireret af andre.

Tak fordi du læste med så langt (hvis du da er nået helt herned i bunden)…jeg sætter stor pris på dig og fordi du følger med her. Tak.

Jeg ønsker det bedste for dig i 2014.

Anja


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.