Livet

Yeahh 3 måneder til jul

Jep, jeg er en julemus, og til dem som ikke kender mig så godt, ja så glæder jeg mig allerede til jul.

IMG_1324

Solen skinner udenfor og efteråret er først lige kommet. Bladene er så småt begyndt at blive røde og gule rundt omkring, og det er et smukt efterår vi går i møde med alle dens farver og skønne lys. Jeg elsker virkelig efteråret og nyder alt det som årstiden har med sig. Stearinelysene, de gode trøjer, store halstørklæder, en kop varm kakao og ikke mindst den hygge der opstår når mørket sætter ind.

Jeg har så langt tilbage jeg kan huske, elsket julen. Da jeg var barn lavede min stedfar og mor altid nogle sjove julekalendre til mig og min søster Lærke. Det var så spændende at vågne 1.december og se hvad “Nissen” havde lavet og hvilke gaver der lå til os. Det var næsten ikke til at holde ud at skulle sove og VENTE…….vente, vente, vente til d.1 december.

Futtog

Futtoget

Mig og lærke

Brønden

Jeg elskede futtoget og især “brønden” hvor der var gaver nede i. Man vidste jo aldrig hvad der kunne være dernede, og spændingen var så stor. Den barneglæde kan jeg stadig mærke i maven, og jeg forsøger at være lidt kreativ med mine egne børn, men det bliver aldrig helt som jeg gerne vil have det. Vil jo så gerne at de “mærker” det samme omkring julen, som jeg gør.

Julehygge 30 december 2010 007

Shane julekalender

Vi har i en del år haft Shanes julekalender i gang herhjemme, og jeg gemte poserne og brugte dem så året efter til egne indkøb. Synes de passer så godt ind i stemningen herhjemme. I år har jeg dog købt nogle nye poser fra Vintage-kompagniet, og de skal i brug og så må I se billeder senere.

Julen i år holdes hos os, og min svigermor og to svigerinder samt alle deres drenge kommer også, og jeg glæder mig sindsygt meget allerede. Jeg elsker at være i god tid med planlægning (og ja jeg ved godt at 3 måneder før er at stramme den måske), men det giver bare noget ro når vi nærmer os den tid som godt kan blive presset, hvis ikke der er lidt overblik over det. Jeg har selv fødselsdag i december, faktisk lige på lucia-dagen, og det skal jo også fejres (og JA jeg ELSKER min fødselsdag!…..også). Der er masser der skal nåes og gøres i december, og der skal altså også være masser af plads til julehyggen og alt det som giver glæde og ro. DERFOR er jeg lidt tidligt ude, og heldigvis er de andre med på det, så nu er vi allerede ved at have styr på hvem der laver hvad….og så bliver der tid og ro til alt det andet sjove.

IMG_0617

jul 2010 056

Julehygge 30 december 2010 012

For mig handler julen om at give, og om at være sammen med dem jeg holder af og elsker. Jeg elsker at pynte mit hjem og elsker at pynte juletræet med alle mine fine kugler og skønne pynt. Meget af pynten har jeg fået i gaver fra mine børn og mand, da de ved jeg elsker kuglerne fra Lisbeth Dahl butikkerne.

jul 2010 054

Det er noget helt særligt at tage kasserne ned fra loftet i slutningen af november, og finde alt det frem som skal frem på sine pladser. Elsker at åbne æskerne med julekuglerne og mærke glæden spire i maven. Min elskede vagabond og lille snemand har sin faste plads på vores skab – han holder øje med at alt går som det skal. Det er en gave jeg har modtaget fra min søster Lærke og hendes mand. Den kom med hjem fra en af deres mange rejser, og lige nu kan jeg ikke huske hvor i verden han kommer fra. Det må jeg spørge hende om.

Jul 2011 013

I år er det første gang min/vores svigersøn skal med til vores juleaften, og det bliver lidt spændende at se om vi kan leve op til det han er vant til eller om det er så meget anderledes end det han plejer. Jeg glæder mig meget til at byde ham velkommen, for første gang her, og til at have huset fuld af gæster.

Jeg kan næsten dufte flæskestegen, de brunede kartofler og den gode rødkål….jeg ved godt at det ikke helt stemmer overens med den lidt sundere livsstil som jeg forsøger at holde fast i, men vi må se hvordan det hele bliver. Når alt kommer til alt, så er det kun jul en gang om året.

Jul 2009 022

Sne billeder 004

Sne billeder 006

Nå men GLÆDELIG JUL om 3 måneder….

Anja


4 kommentarer

 • Marianne

  Du kan tro vi også glæder os meget til den kære jul, det bliver dejligt med alt den hygge:))) knus til søde dig <3

 • Mette

  Ja, vi glæder os også vildt meget, fedt med de billeder du lægger ind Anja, og igen stort ros til dig, du er helt fantastisk til at fortælle….. tror du burde være journalist eller noget lignende, du her helt igennem fantastisk til at beskrive ting. Bliver super hyggeligt, lys, sne og campingvogn, varm cacao og boller….mums mums mums…..måske vi skulle lave flæskesteg i efterårsferien, med rødkål, brune kartofler og det hele. Stort knus til dig

 • Anja

  Hvor er det dejligt at jeg ikke er alene om at glæde mig til jul 🙂

  Og ja jeg glæder mig også til hyggen med den varme kakao og sne oppe ved campingvognen.

  Tak Mette, for de søde ord og ros 🙂 Det glæder mig virkelig at andre synes om det jeg skriver – det giver det jo endnu mere mening og lysten til at skrive bliver forstærket.

  Flæskested lyder da godt – så længe vi ikke brænder den af på grillen, som vi jo har prøvet før….hahaha.

  Knus til jer tre (jule)-tøser

  Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.