Livet

Venus weekend


Venus weekend med Rosa

Sidste weekend var jeg afsted til Møn med Rosa, og 6 andre mødre og døtre. Pia Beck Rydahl og hendes datter Lucca havde arrangeret Venus Weekend for andet år i træk.

Denne gang skulle vi med og vi havde glædet os vildt. Og vi var spændte.

Lys

 

Møn Retreat

Det gamle ombyggede plejehjem rummede masser af værelser, gange og stuer, og vi skulle bare finde det værelse vi havde lyst til at være i. Rosa valgte værelse 19 og måske var det ikke helt tilfældigt, for inde i vindueskarmen stod et billede med en rose og teksten “Rosa”.

Værelse 19

Rosa billede

Nærvær og ro

Stemningen var super god og vi fik hilst på alle de andre. Vi havde Vivian og Asta med i bilen og snakken om turen vi havde i vente, gik lystigt på vejen derned.

Det var en weekend fyldt med nærvær og ro, og tid til at være tætte med hinanden. Rosa og jeg havde nogle pragtfulde stunder, når vi malede fælles billede eller tegnede fælles tegning. At deles om samme papir og udvikle det sammen, var ikke noget vi havde prøvet før, og det fællesskab der opstod var bare skønt.

Der tegnes og males

 

Vi var på stranden og hente masser af sten, som vi skulle male på hjemme. Store og små blev samlet ind, og snakken gik på hvad vi skulle bruge dem til. Ideerne væltede frem…”denne skal ligge foran vores dør” – “denne skal være på mit værelse” – “denne ligner et hjerte”
Udsigt over havet og stranden

Se derude

 

Jeg jeg havde en stærk følelse af at connecte med Rosa på et helt andet plan end vi gør derhjemme…her var tiden til at finde ind til hinanden, værdsætter hinanden og bare være. Vi skulle jo ikke nå noget som sådan, selvom der dog var planer for dagene, men tiden var ikke stram og presset – der var tid til at være sig selv, tid til leg, tid til en stille stund og tid til snak.

Rosa sagde flere gange at det var dejlig at være med og at hun gerne ville prøve det igen. Både hun og jeg var udfordret ind i mellem, når der skulle laves yoga eller meditation, eller den noget anderledes mad, men vi prøvede og vi gjorde det sammen. Blandt andet prøvede vi en ny type morgenmad, som vi fik at vide var lavet ud fra inspiration af forfatter Peter Høgh: morgengrød med flødeskum, hindbær og sirup….hold nu fast for en herlig morgenmad men med al den flødeskum skal det nok ikke være hverdagskost.

Peter Høgh morgengrød

Peter Høgh grød

Plus på kontoen

Efter sådan en weekend er der plus på kontoen og der bliver skabt en bånd, både i mellem os som mor og datter men også i mellem os alle som var med. Pigerne hyggede sig med negleklinik, sjove lege og ikke mindst hele setup’et da vi skulle se Melodi Grand Prix….madrasser, puder, tæpper, popcorn, slik, The og saftevand var der rigeligt af og det var tophyggeligt.

Melodunte på storskærm

Lyset

Vi har været tæt på naturen, mere end vi måske plejer. Mærket det super bløde græs og nærstuderet de flotte sten, hørt havet bruse og kigget på stjerner. Det var rart at lægge mærke til de små ting og få sat tanker i gang.

Græsmark

Sjov sten

Malede hænder

Vores samling af kunst

Det er ikke sidste gang vi er med på denne tur, og vi takker Pia og Lucca for at være super gode værtinder, og tak til alle de skønne mødre og døtre som gjorde denne weekend så speciel.

Namaste.

Namaste


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.