Livet

Tænk dig til et sundere jeg

Tænk dig til et sundere jeg

Jeg har mange gange (alt for mange gange), været på en kur, af en eller anden art. Nogen har jeg haft held med, i en periode, men har så efterfølgende taget på igen. Vi kender alle historierne om at det kan ske, og det gjorde det så for mig (også).
Egentlig har jeg det okay med min krop og min vægt i dag, og dog så ønsker jeg at få en sundere krop indeni. Jeg vil så gerne leve langt og længe, og ikke tilrage mig sundheds-relaterede sygdomme, men at få lagt hele livsstilen om, kan være lidt sværere end som så.

Jeg har skrevet mange gange herinde om, nogle af de tiltag jeg har lavet igennem tiden, og ja ikke alle er blevet som forventet/ønsket, men når jeg kigger tilbage er der rent faktisk sket en del. Se bare herunder:

I mine velmagtsdage

Slankere udgave

Hullahopping

Anja i Fit Living

 

Min historik igennem tiden

En dag i 2010 gik jeg på vægten, som jeg absolut ikke var synderligt gode venner med, og her så jeg et par tal som gjorde mig ked af det. Jeg havde været på vægten utallige gange før, men her blev jeg ked af det indeni. Jeg var også lidt træt af at tale grimt til mig selv. Du ved, den der “hold fast hvor er du blevet tyk”, “Prøv lige at se dig selv” eller hvad jeg nu kunne finde på. Jeg havde ikke særligt pæne tanker om mig selv, og det satte sig også på sidebenene. Oveni var der stressen over, at gerne ville være tynd, træne noget mere, tænke noget mere over maden osv. osv.

Jeg var ved at komme mig ovenpå en depression som kostede mig en fyring fra jobbet (heldigvis, for så kunne jeg have fokus på mig og mit helbred). Jeg havde dog en noget negativ fokus på min krop, så det var en lidt svær tid.

Den dag i april 2010 besluttede jeg mig for at tale pænt til mig selv, tænke pænere tanker, fokusere mere på det positive end det negative, og sådan blev det.

Jeg begyndte samtidig at skrive ned i min kalender hvad min vægt var på forskellige datoer, og da der var gået et år, var der røget 12,3 kilo! Mit mål var 1 kilo om måneden….om måneden! Ved at tænke positive tanker om mig selv og min krop! Jeg motionerede ikke synderligt meget og ændrede ikke det store i min/vores kost.

Mit forhold til min krop idag

Jeg er kommet op i fyrrerne, og har et noget mere afslappet forhold til min krop, men som skrevet ovenfor, så har jeg stadig et ønske om at blive en sundere udgave af mig. Jeg har intet imod mine kurver, men jeg kan blive bekymret for min fedtprocent (som jeg også har skrevet om her).
Jeg har ikke fået lavet en ny måling siden februar 2014, men nu skal der bestilles tid til en ny. Jeg vil gerne se hvor jeg ligger lige nu, og så ellers vende tilbage til de tanker der giver mig et smil på læben.

Vi mennesker er i stand til meget mere end vi tror, og jeg selv er et godt eksempel på, at selvom jeg kender til forskellige teknikker, har viden om hvad tanker kan gøre ved os osv. så havner jeg selv i fælden ind i mellem. Jeg er trods alt også bare et menneske, som overhører hvad mit hjerte forsøger at fortælle mig.

En juicekur på min måde

Jeg forsøgte i tirsdags, at starte op på en juicekur, ud fra en ny bog der er landet i butikkerne. Jeg var helt vildt spændt og havde faktisk købt alt ind til en uges juicekur, og jeg startede godt ud, om morgenen. Juicerne smager skønt, og jeg tror aldrig jeg har fået så mange grøntsager og frugter ind, på én gang!

Men da aftenen kom, var jeg så sulten, at jeg ikke vidste hvor jeg skulle gøre af mig selv. Jeg var ikke forberedt på denne reaktion, og blev noget overrasket. Jeg havde jo glædet mig helt vildt, men tog ikke højde for at jeg ikke var droslet ned i ugen op til, og ej heller at min krop bare ikke lige er til den slags.

Jeg valgte at lytte til min krop, og kastede håndklædet i ringen – på den selvkærlige og ikke-dømmende måde. Jeg kunne have valgt at slå mig selv oven i hovedet, over endnu engang at give op.

Men det gjorde jeg ikke, for denne gang lyttede jeg til mit hjerte. Det her var ikke til mig.

Og jeg valgte, at juicerne, som smager rigtig godt, skal være en del af mit liv, men på en noget mere afslappet måde. De kan bruges til morgenmad, eller til en sen eftermiddags-snack-smoothie. Det er et skridt for mig, i den retning jeg gerne vil hen imod.

Tak, til mit elskede hjerte

Husk at lytte til hvad din krop fortæller dig, og hør hvad hjertet har at sige…..så kommer du længst.

Where ever you go

 

Pas på dig <3

Anja

 

 


2 kommentarer

 • Rikke

  Dejligt indlæg, lidt vildt man kan tabe 12 kilo bare ved at tale pænt til sig selv. Det er dog tankevækkende – den må jeg vist tage til efterretning. Kh Rikke

 • Anja

  Tak Rikke

  Ja det er meget tankevækkende, og det er uhyre vigtigt at smile til sig selv og ikke mindst tænke pæne tanker om sig selv.
  Jeg tror mit vægttab også hang sammen med, at jeg var ved at slippe noget af min stress, som sad i kroppen, efter en periode med depression. Jeg gik nogle ture, for at få luft og ikke mindst luft til hovedet.

  Prøv at se hvad det gør ved dit sind, når du gentagne gange, kigger dig selv i spejlet og smiler til dig selv. Send dig selv en kærlig tanke, og se om du mærker en forskel 🙂

  Lad mig høre hvad du fornemmer om noget tid <3

  Pas på dig.
  Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.