Sidste dag i november

 

Denne sidste dag i november, har vi herhjemme haft fokus på julehygge. Meget af julepynten er kommet op og jeg elsker bare julen! Jeg elsker at få mine kasser ned fra loftet, elsker at tage lågene af og se mit elskede julepynt dukke op. Jeg bliver så glad når jeg tager mine smukke glaskugler frem – dem som jeg i de senere år har fået i fødselsdagsgave eller julegave af min familie.

 

Jeg bliver glad når jeg ser mine nisser fra Maileg dukke op og de skal finde deres plads i reolerne eller hvor de nu skal bo den næste måneds tid. Min skønne vagabond og hans snemand kommer også frem og sidder som sædvanlig på toppen af skabet i stuen. Dem fik jeg af min kære søster og svoger for nogle år siden og de hører også bare til nu, hører til hos os i julen.

 

Min store datter Monique og svigersønnen Anders var her i dag og lave konfekt sammen med mig og Rosa…..jeg tror jeg vil undlade at sætte billeder ind her af konfekten :o) Vi er ikke de bedste til at lave konfekt, ej heller at lave honningkagehuse, så det ligner det på billedet og det der med brunkager som vist nok blev glemt lidt i ovnen…..ja der er nok noget at lære der! Der er et stykke vej til Mette Blomsterberg og hendes kunsteriske udtryk. Men ved I hvad…vi havde det sjovt og grinte en del af det hele, for hvad kunne vi ellers gøre, når jeg fik brændt min finger på smeltet sukker, der var chokolade op og ned af arme, blå fingre fra konditorfarve og duften af lettere brændte brunkager? I morgen gør vi et forsøg mere med honningkage hus, og så må vi se hvad det bringer med sig af grineflip.

 

Rosa lavede denne flotte grønne snemand med sølvknapper og hat – tungen var lige i munden og koncentrationen var høj. Knapperne skulle sidde som perler på en snor. Hun fik også dekoreret honningkagehuset og selvom vi hjalp hinanden, blev det lidt sjovt at se på.

 

I morgen skal vi åbne julekalender fra Shane Brox og Red Barnet og det er noget vi glæder os til. Hvad mon der er i første pakke?? Kalenderen hænger fint på trappen op til første sal, og den er lige klar til at blive åbnet. Mon ikke nissen også kommer forbi med pakkekalender i nat? Det tror Rosa på at han gør, så vi må se i morgen om han har været her med gaver. Forventningens glæde er stor og hvor er det dejligt at se ens børn lyse helt op, når man snakker om at julen er nær og at nissen måske kommer i nattens mulm og mørke. Jeg elsker mine tøser og elsker at forkæle dem, og så elsker jeg julen.

Farvel november 2011 og velkommen december 2011

Billede af juletræ fra sidste år.


This entry was posted in Livet.

Skriv et svar