Livet

Sensommer-tanker

Sensommeren er på vej

De 4 årstider herhjemme i Danmark, holder jeg utroligt meget af. Kender du ikke det der med, at der dukker tanker eller følelser op, når tiderne skifter? Måske er det tanker om noget fra barndommen – den første sne som fremkalder den barnlige glæde eller solens varme som bringer minder frem fra fortiden.

Jeg elsker, nok modsat mange andre, når sensommeren begynder og vinteren nærmer sig. Jeg elsker lyset der ændrer sig, og jeg nyder til fulde de morgener hvor solen er næsten hel orangerød lige inden den for alvor står op.

Stearinlys og mørket

Mørket som sniger sig ind på os, indbyder til at tænde lys og hyggen breder sig på en anden måde end om sommeren. Jeg ved at det for mange, kan være en udfordring at mørket kommer – jeg har selv været der, hvor mørket ikke gjorde noget godt for min depression, men der er mange måder at tackle det på. Jeg tændte lys omkring mig og lukkede på den måde noget positivt og lyst indenfor, i mig. Vi gør alle noget forskelligt og der er mange grader af det.

Lys i mørket

Hyggestemning

Og måske også lidt hulestemning. Jeg er en type som elsker at skabe hygge omkring mig, og her i sensommeren handler det om at putte med tæpper, læse lidt bøger, drikke the, tænde stearinlys og bygge lidt hule for vinteren. Og selvom jeg ved at det er lidt tidligt, kan mine tanker omkring julen godt begynde at melde sig…hahaha ja ja jeg ved også at nogle allerede får tics, bare jeg nævner ordet jul, men jeg elsker julen og december. Der er så mange muligheder for hygge – adventsøndage, min fødselsdag og ikke mindst juleaften.

Lige nu kan jeg ikke lade være med at sende en tanke til min svigermor, som vi mistede i februar, for hun kunne også godt finde på at være i rigtig god tid, når det gjaldt julen. Som en familie der er splittet, skulle der jo være nogen der holdt i snorene, så julen kunne falde på plads.

Nok om julen

Jeg ville egentlig bare byde sensommeren velkommen her hos os, og sende en tanke ud til dem som allerede savner sommeren og varmen – bare rolig den kommer også igen.

  • Nyd det som er, lige nu.
  • Se farverne der snart skifter på træer og buske.
  • Nyd at vi rent faktisk har de 4 årstider som giver os noget forskelligt.
  • Omfavn lyset, som ændrer sig og giver de smukkeste solopgange

Kort og godt – stop op og vær tilstede

Efterårsfarver på vores træ

 

Kram fra Anja, og rigtig god weekend.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.