Livet

Projekt Sund i sommerferien

Sommerferien er ved at nå til ende for os herhjemme – på mandag går det løs igen med arbejde og skole. Vi har haft en skøn lang ferie i Hornbæk med det skønneste vejr med meget få dage med regn, så der er intet at klage over der. Vi har bare nydt at have tid til at gøre det der faldt os ind – tage en dag af gangen og lade roen komme over os. Turen til Legoland var det eneste der for alvor var planlagt hjemmefra idet vi ville overnatte derovre, så vi igen havde god tid og ro til at nyde.

IMG_2670

 

Det her med at nyde er gået meget igennem i hele ferien:

Vi har nydt det super flotte og meget varme vejr

Vi har nydt at tage på ture

Vi har nydt at køre igennem hele DK for at tage til Legoland

Jeg har desuden, i forbindelse med Projekt Sund, forsøgt at holde mig lidt i gang. Min aftale med mig selv var, at jeg skulle ud og lave et eller andet, gerne 2-3 gange om ugen meeeeeen det holdt ikke helt. Jeg nåede dog ud på tre lange cykelture, 1 løbetur og en omgang yoga på de første 2 uger, så lidt kom jeg da ud og det er helt okay.

IMG_2560

Der var lidt udfordringer i form af pladsmangel idet vi holdt ferie i vores elskede campingvogn i Hornbæk. Pladsmangel i køkken (bordplads) og i køleskabet. Det har vi jo været vant til i en del år nu, men når man står med en masse lækre varer som skal holdes kølige og som ikke skal smelte helt væk i heden, så er det lidt en udfordring. Men vi gjorde det bedste vi kunne og fik da lavet en del lækker salat og alt mit snacks var jo også med. Ofte stod den på grillet lækker kylling eller lidt roastbeef eller noget helt tredje.

IMG_2554

 

IMG_2553

 

IMG_2533

En ting jeg ikke var god nok til, var at drikke rigeligt med vand i varmen. Det var simpelthen ikke noget jeg havde nok fokus på, og jeg blev gjort opmærksom på det to gange – den ene gang af shiatsu-massør Trine fra Seishin i Hornbæk. Hun kunne se på min hud at den manglede fugt.

Den anden gang var hos en kostvejleder i Matas i Hornbæk, som også tog lidt fat i min hud på armene og sagde, at jeg manglede masser af fugt og jeg skulle huske vand! I øvrigt en lidt sjov oplevelse hos disse kostvejledere i Matas – de havde en Tanita fedtprocentsmåler som man gratis kunne få en test på, og selvom det var ferie mente jeg at det kunne være meget sjovt at se hvor meget tallene havde ændret sig i forhold til mine tests før ferien, og i samme omgang kunne Thomas jo så også blive testet.

Min fedtprocent var faldet med yderligere 1,5%…jubiiii. Min vægt var status quo (men her næsten 2 uger efter testen er den på +1 kg). Min bmi var faldet til 26 (hvor jeg startede med en bmi på 28,2) – inden længe er jeg ikke “obese” men “normal”, og det glæder jeg mig til….små skridt og små mål, så skal det hele nok lykkedes.

Nå men min krops-alder var stadig 55 år (det tager åbenbart ufatteligt laaaaaaaang tid for den at rykke sig, men jeg giver ikke op), men nu kommer det sjove…..synes Thomas i hvertfald….hans krops-alder var 31 år (og manden er 46 år). Anyway, vi (læs: jeg) lavede lidt sjov med det – at jeg, en kone på 55 år kunne score en dejlig ung mand på 31…..Ja ja jeg kommer efter det.

IMG_2566

 

Nu er vi hjemme igen og der bliver drukket masser af vand – ved ikke hvorfor det var så svært for mig denne sommer, selvom vi havde en rigtig god køledunk i vognen?

Jeg har også indtaget mad og drikke, som ikke hører til i Projekt Sund, men på intet tidspunkt har jeg haft dårlig samvittighed, for hele vejen igennem var det beslutninger som blev taget og overvejet. Jeg har drukket øl og vin – jeg har spist lidt slik, Hansens Is, brød til morgenmad og frokost, men størstedelen af tiden har været med det “gode”, og bare det ser jeg som en sejr og en succes. Jeg kastede ikke alt overbord men tog nogle valg som jeg var okay med.

IMG_2702

 

Nej, nu lyver jeg sgu – der var en ting jeg virkelig blev dårlig over, og det var disse Lego Pommes Frites! Min mave gik helt i selvsving og her blev jeg klar over, at det var en fejl af dimensioner! Så lærte jeg det!

Køleskabet er ved at blive fyldt op herhjemme igen, og der skal købes masser af grønt til juicepresseren. Min blender gik i stykker i ferien (ja den var med i campingvognen, så jeg kunne få gode smoothies, men det var en kort omgang), men den skal jeg ned med i næste uge – havde heldigvis bonnen endnu, så den må byttes. Det er dejligt at være tilbage  huset med masser af plads i køkkenet (i forhold til et campingkøkken) og vi er på vej tilbage på sporet igen.

Undervejs i ferien er det gået op for mig, hvor meget der egentlig er ændret i min tankegang, og det er sket stille og roligt. Når jeg ser på hvor jeg var for forholdsvis kort siden, så er der sket meget mere end jeg lige ser. Jeg har aldrig gået så meget i mine shorts som i denne sommer – jeg har aldrig fået så meget sol på kroppen eller haft min bikini på, så meget som i år. Jeg har gået med stramme strop-tshirts og sort stram nederdel – alle disse ting er nyt for mig og det føles godt.

IMG_2577

 

Jeg er stolt af mig selv og jeg glæder mig til at give mig og min krop endnu mere fokus. I foråret 2010 vejede jeg 94,1 kilo – min topvægt og det højeste jeg har vejet. Året efter i 2011, på samme dato, vejede jeg 82,1 og det var en sejr.

I dag vejer jeg 77,6 kilo og målet er at nå 72 kilo og pludselig er det så nært. Målet er ikke så fjernt længere og heller ikke så uoverskueligt som det var i 2010. Da jeg startede Projekt Sund i maj 2013, var vægten på 83,3, så det er jo kun skønt at jeg stort set har kunnet holde vægten i næsten 2 år, selvom den var alt for høj og fedtprocenten var (er) høj.

I næste uge står den på træning og svømning sammen med min ældste datter – så giver vi den gas igen. Alt er som det skal være, også selvom det tager tid.

IMG_2608

Loving life

Anja


4 kommentarer

 • Sisse Larsen

  Super indlæg – dejligt at følge dit projekt og se at du nærmer dig målet – du har i ferien været en inspiration – så jeg ikke lagde motion på hylden der – men faktisk kom i gang igen <3

 • Anja

  Tak Sisse <3 Dejligt at du kom lidt i gang med løb igen - det er jo skønt nok bagefter, men kan være svært at komme afsted. Herligt hvis jeg har kunnet inspirere dig til at komme afsted.
  Fik du forresten elastikken med posten? Jeg skal have fundet min frem, så jeg kan komme i gang med lidt øvelser.

  Kram til dig

  Anja

 • Mette

  Hej Anja,
  super dejligt at læse, at du er TOP DOLLAR BABE….og ser sådan ud. Dejligt at læse alt det positive, og alt det du har opnået.
  Alle dine gode opskrifter på salat osv kunne du ikke lægge dem ud til os andre? Så vi kan få inspiration, for man bliver da totalt inspireret af dit gå på mod.
  Stort knus herfra

 • Anja

  Hej Mette

  Tak fordi du stadig læser med…det er så skønt at mærke at der er nogen der læser med og bliver inspireret. Jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste for at beskrive hvad jeg laver af mad, men det er ikke altid at jeg følger nogen opskrift (det er jeg nemlig ikke særligt godt til), men ofte skriver jeg inde på min Instagram-profil hvad jeg bruger.

  Jeg skal nok se, om jeg ikke kunne lave en fane, hvor jeg kunne ligge billede ind med lidt gode ideer til hvad jeg gør og bruger. Det skal jeg nok arbejde på. Fedt at du spørger efter det…ofte er det bare noget jeg sætter sammen fordi jeg ved jeg kan lide de enkelte råvarer. Jeg er lidt en tøsedreng når det angår helt nye råvarer, men det kommer jeg vel efter.
  Jeg bliver meget inspireret af siden der hedder http://www.madforlivet.dk

  Start evt. der og så kigger jeg lidt på det andet og får lavet en fane til det.

  Anja

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.