Livet

Parplan 2014

IMG_6011

 

Jeg har fulgt Maj Wismann meget længe via hendes nyhedsbrev men også via Facebook, og det var her jeg først opsnappede at hun havde lavet en ParPlan 2014. En par plan, som hun har udviklet igennem de sidste par år, og som hun bruger sammen med sin mand hvert år, for at afslutte året der er gået og påbegynde det nye år – se på det med nye øjne, få det skrevet ned og se hvad der har været af gode og knapt så gode ting.

IMG_6012

 

Jeg har læst hele planen igennem og lige fra første side, forstår man at det her handler om at få en dialog i gang og få noget handling på. Der er tænkt over spørgsmålene og de ligger op til at få den super vigtige snak i gang – også den som kan være lidt svær. Vi kommer godt omkring og der er spørgsmål som “hvilke drømme blev til virkelighed i 2013?”, “hvilke udfordringer oplevede vi?” og der er masser af andre som giver rig mulighed for at reflektere over det forgange år.

I delen med 2014 skal der drømmes og der skal gøres nogle konkrete tanker. Selvom det kan lyde nemt at “drømme”, så synes jeg egentlig godt det kan være svært at få sat ord på alt det jeg drømmer om, for inden for meget kort tid, kommer tanken “ej det kan jo ikke lade sig gøre alligevel”, men Maj giver mig muligheden for at sige det højt, og få det skrevet ned. Og ja nogle af drømmene er måske umiddelbart urealistiske men derfor kommer de ned på skrift alligevel, for man ved jo aldrig.

IMG_6014

 

 

Flere af spørgsmålene går også på, hvad man ønsker for sig selv, og hvad man ønsker at gøre alene og ikke som par, og det synes jeg bestemt også er noget der skal med. Jeg glemte i mange år, at det var ligeså vigtigt at jeg havde noget at tage mig til – at det ikke kun skulle være som par. Det var jeg længe om at indse og kan se nu, at det også giver værdi for mig at gøre ting for mig selv.

IMG_6013

 

Vi har været par i 23 år nu og selvom vi kender hinanden, på godt og ondt, så er det dejligt opløftende at komme i gang med denne par plan. Jeg glæder mig til at tage fat stille og roligt, på de forskellige områder i vores liv, og selv være med til at skabe et ægteskab fyldt med glæde, kærlighed og opmærksomhed på hinanden. Hvad er det lige der er vigtigt for os som par, hvad er vigtigt for os hver især, og ikke mindst, hvad kan vi gøre for at nå de forskellige mål, sammen og hver for sig. Det er jo ingen hemmelighed at vi udvikler os igennem livet, men det kan være meget givtigt, lige at standse op ind i mellem og se om vi stadig er på rette vej.

Jeg kan klart anbefale denne Parplan 2014, og jeg vil sige at de 149 kr. er godt givet ud. Herhjemme vil vi springe lidt rundt i den og tage fat der hvor det er mest aktuelt for os, lige nu. Jeg glæder mig til at se og mærke forandringen hen over året.

Jeg er frisk på et 2014 i kærlighedens tegn – hvad med dig?

Anja


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.