Livet

Ny i køkkenet

Ja overskriften lyder måske lidt underlig, men selv efter 21 år som mor, og endnu længere som værende flyttet hjemmefra, så føles det lidt som at være ny i køkkenet i disse dage.

Jeg kom hjem til et køkken der lignede et bombet krater igår, og tænkte bare “Jeg hader det her lille åndsvage køkken – jeg kan ikke være her!”, men tog mig så sammen og begyndte at rydde det pænt op, få alle mine nyindkøbte grøntsager på plads, flyttet lidt køkkenmaskiner og lidt opvask røg hen hvor den burde være – i “opperen”.

IMG_1456

Så, nu kunne jeg begynde på at lave mad sammen med Rosa og vi råhyggede! Det er meget meget længe siden, at jeg har nydt at stå i mit køkken. Vi fik snittet grøntsager og snakket lidt imens. Alt er nyt i forhold til at følge opskrifter, som vi ikke aner om vi kan lide udkommet af, men vi prøver anyway. Vi fik lavet madpandekager af ris-og majsmel og kyllingen blev krydret med ingefær, basilikum og masser af peber.

IMG_1457

 

Det blev rigtig godt, og smagte fantastisk – pludselig var der smag i forhold til de tortilla jeg plejer at købe og så fylde med oksekød og pulversmag. Noget af en anden oplevelse, virkelig at smage de krydderurter og krydderier jeg havde puttet i. Det mættede godt, og jeg spiste kun 1 “rulle”.

Der blev heldigvis lidt tilbage som jeg så har med til frokosten i dag, og et enkelt stykke kylling fik jeg lavet så jeg kunne spise det til morgenmad i dag.

Jeg skal vænne mig til at spise mad nok, nok til at jeg er mæt og tilfreds. Mit problem, som jeg er ved at deale lidt med, er at jeg får dårlig samvittighed over at fylde min krop – jeg får helt ubevidst en ide om at jeg så bliver tyk og fed, og det er noget jeg skal have ændret på. Jeg kan jo sagtens fylde mig med masser af gode grøntsager, fisk, kylling, frugt, glutefri brød og alt muligt andet, men det mener mit hoved ikke, så jeg stopper nok før end jeg burde, og så kommer sulten og derefter noget craving efter sødt og syndigt.

I dag skal jeg ud og løbe, da jeg skippede den tur igår for at gå all in i køkkenet. Til mit held er vejret så også noget bedre i dag…..jubii.

Kan I have den bedste dag derude, folkens, det vil jeg i hvert fald have.

Anja


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.