Livet

Godt i gang med træningen

Vi er nu 20 dage inde i januar måned og Fatburner-holdet i Fitness World er kommet i gang. Monique og jeg tilmeldte os holdet, så snart vi så, at de ville lave dette forløb, og jeg må sige at det har givet mig en ekstra gnist i forhold til min træning. Jeg har aldrig været en trænings-freak og bliver det sikkert heller aldrig. Jeg har forsøgt mig igennem forskellige trænings-former igennem det meste af mit voksen liv, uden rigtig at føle mig til rette i det, hvilket jo helt sikkert også har kunnet ses på min vægt. Jeg elsker søde sager og alt for god mad (eller det er jo egentlig ikke god mad, i den forstand), men det er bare ikke så smart når der så ikke er træning ind over til at kompensere for det.

Derfor har min vægt også gået op og ned, men mest op, og det har tæret på mit selvværd. Da jeg var på mit højeste, vejede jeg 94,1 (i 2010) og der havde jeg det absolut ikke fedt. Jeg pakkede mig ind i store trøjer, løse bluser og forsøgte at skjule det (men det blev jo blot meget værre at se på – det kunne jeg bare ikke se dengang). Jeg er blevet meget bedre til at iklæde mig tøj som sidder lidt mere nært, men følelsen af ubehag kommer stadig snigende ind i mellem. I dag, snart 4 år senere har jeg smidt lidt over 16 kilo, og det går stadig den rigtige vej. Selvom det går op og ned stadigvæk, så er det heldigvis mest ned, i modsætning til for 4 år siden (og før det).

Jeg er kommet til at holde af at gå til Latinmix, Zumba og stram op….bliver glad når vi danser rundt, kikser et par trin eller ti, eller bare nyder musikken. Jeg har for første gang nogensinde, været så ivrig efter træning, at jeg havde booket mig på 5 hold i denne uge + at jeg har intention om 5 timers yoga på lørdag (som jeg nu har valgt ikke at tage med til, i denne omgang)! Jeg har dog også annulleret det ene hold på fredag, så jeg også lige kan nå at puste ud ind i mellem. Heldigvis er træningen så forskellig, så det ikke er de samme muskelgrupper hele tiden, men alligevel, alt med måde. Hvis jeg er ude og træne 3 gange ugentlig, så er det fint for mig.

Jeg kan fornemme at min tankegang er ændret (til det bedre  hvad angår træning), men jeg ved også at jeg kan falde i med et brag, så der skal bruges kræfter på at holde fast i de gode vaner – de gode tanker – det positive mindset. Træningen giver mig energi og mere klare tanker, og det er der brug for i min hverdag. Jeg har i lang tid gået med tanken om at gå selvstændig, men tankerne har ikke kunnet finde ro. Nu begynder det hele at tage form – det praktiske falder på plads – mit fokus bliver mere skarpt og ikke mindst kan jeg begynde at mærke det giver mening, og det er jo helt essentielt.

Min træning giver mig overskud til alt det andet der fylder, og jeg er vildt taknemmelig for at jeg nu kan se det. Det er en rejse, som langt fra er slut, og jeg mangler stadig at få godt styr på maden. Det er en udfordring som venter lidt endnu, omend jeg forsøger at tænke mere over hvad vi får at spise herhjemme. Jeg er faldet over Madling.dk som er et helt nyt madunivers, som jeg bestemt skal følge lidt mere. Jeg følger hende allerede på Instagram og du kan jo smutte ind og se hvad hun poster af gode sager. For mig må det yderst gerne være nemt og ligetil med sund mad, og Mie har en god blanding af retter jeg kender i forvejen og nye variationer som jeg skal have prøvet af.

Hey, jeg var lige ved at glemme det…..jeg fik jo nye flotte fitness-sko, sponsoreret af min mand, fordi jeg er så dygtig til at komme afsted! Er de ikke flotte?

IMG_6031

 

Så nu er der ingen undskyldning………………………………..JUST DO IT!

Kram

Anja


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.