Livet

De gode gamle dage

Mor, var det sådan i gamle dage?

Ja der bliver spurgt en del i disse dage, hvor der bliver muget ud i alle vores ting i kælderen. Jeg viste Rosa et VHS bånd og hun vidste jo ikke helt hvad det var for noget – lidt sjovt, for så længe er det vel heller ikke siden vi brugte den slags? Eller er det?

Vi har sindsygt mange ting i vores kælder og en del er jo minder der er gemt lidt væk, men der er bestemt også ting som nok skulle have været smidt ud for længst. Jeg er lidt af en “gemmer”, eller det er vi nok lidt allesammen herhjemme og det kan være lidt svært at smide ting ud, især hvis de stadig kan bruges. Nu har vi dog fået samlet en del som skal videre til andre – tøj til både voksen og barn, legetøj og andre ting. Jeg vil allerhelst have at andre i det mindste så kan få glæde af noget som vi er “vokset” fra eller som blot er blevet erstattet af noget andet. Det kommer det så nu…videre ud i verden eller hvor det nu ender henne.

Det startede med de 21 dages kærlighedsmission med Rebekkah Leve

Og nu er der gået sport i den. Jeg har fået flyttet rundt på møblerne i soveværelset og stuen har fået en tur. Det kan mærkes at der er mere energi i huset, og vi har fået lysten til at komme videre med det der “støjer” i huset. Det hyggelige ved at gennemgå alle kasserne og æskerne, er at der dukker sjove gamle ting op. Nogle er fra min barndom, eller Thomas´barndom. Andet er fra vores børns og så er der de der sjove ting som bare er lidt sjove og skæve i det. Blandt andet dette billede, som engang dukkede op, da vi fik lavet etageadskillelsen i mellem kælder og stue – hvad det har lavet der og hvorfor det lå gemt i isoleringen – ja det må guderne vide. Har prøvet at google mig frem til Dybvad Antikvar og nogle af de andre ting der står på billedet, men uden videre held.

IMG_6363

Bagside af billed

 

Minderne vælter jo frem når der gang på gang dukker billeder op som er 10-20-30 år gamle og måske endda mere. Pludselig kan jeg mindes en fest, en tur eller ting vi har lavet. Jeg er stødt på gammelt legetøj, ting som børnene har lavet og gammelt porcelæn fra min farmor og farfar. Enkelte ting troede jeg rent faktisk var smidt ud for længe siden men pludselig var det der, og det bragte også smil på læben.

Farmors gamle stel

 

Kopperne er fra min farmor – jeg arvede dem da farmor og farfar døde. Jeg elsker roserne på kopperne, og de har da også været brugt til fødselsdage osv. Jeg kommer nok aldrig til at skille mig af med dem – de får lov at blive.

Fars gamle sko

 

Min fars gamle sko som jeg fik for mange år siden. Hvorfor jeg fik dem, kan jeg ikke huske, men de er super fine og passer egentlig godt herhjem til, som pynt. De er så hårde og stive i læderet og snørebåndet er ved at mørne væk. De er sgu da nuttede!

Danmark - Færørerne

 

Jeg fandt også en kasse med min mands gamle billetter til alverdens fodboldkampe – og især disse vækker minder. Han inviterede mig til fodbold på vores 1. date, og det var til denne kamp mellem Danmark og Færøerne. Jeg havde aldrig set en kamp live og var egentlig fløjtende ligeglad men sagde ja tak med stort smil. Husker at han hentede mig i sin store amerikaner bil, en Ford Gran Torino, i madam blå farve. Jeg var ved at dø af skræk over at skulle sidde på en af de øvre tribuner i Parken, men jeg sad der og elskede at være der med ham – hvad kampen endte med….ja det kan jeg ikke svare på.

Anja

 

Dette billede faldt jeg også over – jeg tror jeg er 18 år her. Det sidder i en ramme, og det har sat sig fast på glasset, så det får lov at blive hvor det er. Jeg elskede mit krøllede hår, min mørkegrønne jakke (som var en del af et jakkesæt) og min Ball bluse….Jeg ELSKEDE min Ball bluse. Ret kort tid efter, blev jeg mor til vores første datter, og et helt andet liv foldede sig ud.

IMG_6366

 

Som I kan se her, så er det hårdt at være i gang med oprydning…mine mislinger begravede sig midt i alt mit stof, så det må vente med at blive sorteret.

Mange sække er kørt på losseplads i dag, og nogle er givet videre til andre. Der er meget i vente endnu, og det vil tage lidt tid at komme igennem det hele. Allerede nu kan jeg mærke at det gør godt at få det væk – alt det som ikke hører til hos os længere.

Mine keywords for 2014

 

Jeg vil slutte af med mine keywords for 2014:

Kærlighed

Struktur

Balance

Kærlig hilsen

Anja

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.