At leve et liv fra hjertet – en boganmeldelse

Jeg var så heldig at få lov at læse og anmelde Carina Heckscher´s nye bog “123% livsMOD – Når livet leves fra hjertet“. Bogen blev udgivet i lørdags, på verdens heldigste dag, 7-9-13, intet mindre.

969301_10152135769094377_921266600_n

Jeg mødte Carina første gang i mandags til Fest For Fyrede i Herlev, og Carina var toastmaster. Jeg var temmelig blown away over hendes fantastisk positive væsen og sugede bare det hele til mig. Hun er Networking-ekspert med stort N og det varede da også kun kort tid, så var vi hooked op på Facebook.

Bogen handler om at finde modet i hverdagen, og det gængse svar på hendes spørgsmål “hvad er mod”, er at “‘Modet findes i alle, det er bare forskellige ting der skræmmer os”. Vi er alle så forskellige og ja det er så forskelligt hvad det er vi frygter. Carina får rigtig godt beskrevet hvordan det er at flytte sig uden for sin comfort-zone. Vi mennesker kan klare mere end vi selv er klar over, men nogen gange kræver det lidt mod.

“Vi er alle unikke mennesker og burde leve efter det.
Men ofte er vi så bange for, hvad andre tænker,
hvis vi virkelig er dem, vi gerne vil være.”

Jeg er selv i en kæmpe proces lige nu, hvor der er mange tanker omkring det at gå selvstændig – blive min egen herre. Carina kommer omkring alle de tanker der kan være, når man vælger at gå selvstændig. Det være sig at finde modet til at sige det højt i ens netværk – det kan være svært nok, for så føles det pludselig som om at man “står til regnskab”. Gør jeg nu også det jeg har sagt – holder de øje med mig nu?

“Jo mere stolt og professionel, du viser dit arbejde frem, jo mere positivt vil det blive modtaget. Her må jeg så sige, at det er rigtig vigtigt at man fra dag ét, vælger at agere professionelt med alt hvad man siger og gør. Der må aldrig tales ned om ens virksomhed, gøre den mindre end den er eller undskylde for mangler.”

Hun får også godt beskrevet det her med at man bliver sårbar i forhold til hvad andre synes om ens arbejde. Som selvstændig bliver dit arbejde så stor en del af din person, at enhver kritik kan føles som et personligt angreb. Den kritik du får på din virksomhed, kan du vende om og bruge som en konstruktiv feedback og måske få øjnene op for nogle ting, du ikke selv har set. Det vigtige er at du ikke tager det personligt. Det er i hvertfald noget jeg har i mine tanker, og som jeg vil have lidt fokus på.

Igennem hele bogen kommer Carina omkring sin barndom med masser af krudt i rumpetten, og til skoleårene hvor eksamensskrækken herskede, og frem til livet som det er i dag – som selvstændig igennem snart 10 år. Den positive tilgang til livet og alle de muligheder der er, hvis “bare” man tør at være tro mod sig selv og ikke lade sig styre af hvad andre forventer af en.

“Hvis der virkelig er noget du gerne vil opnå,
er du nødt til at sætte 123% fokus på det.”

Når der kommer fokus på et mål, kan du begynde at finde frem til drivkraften – finde ud af hvordan du kommer videre fra det der er trygt og godt (og som du kender til) og frem til det som du virkelig ønsker (men som har virket lidt skræmmende fordi du var på vej ud af din comfortzone). Som Carina så fint skriver, så har vi alle 2 valg: et TIL-valg eller et FRA-valg, og selvom det ikke altid føles sådan, så er det i bund og grund altid vores beslutning.

Du kan vælge at netværke med mennesker som giver dig noget godt, og som du føler du kan bidrage til. Jeg er selv i fuld gang med at netværke på kryds og tværs, og ja det giver pludselig mening når jeg nu er langt mere fokuseret på HVEM det er jeg gerne vil netværke med – hvor passer jeg ind, hvor får jeg ny energi, hvor kan jeg TILFØJE ny energi.

Hun fortæller sin historie og jeg får lyst til at gå ud og være mere modig i min hverdag – sprænge nogle rammer og bryde ud af nogle comfortzoner. Vi har alle brug for at bryde ud af disse zoner, men mange formår ikke at turde turde det, og det er ligemeget om det gælder din karriere, din familie eller forholdet til dine relationer…så er det sundt at træde lidt udenfor zonen ind i mellem.

‘Det er umuligt’, sagde Tvivlen
‘Det er farligt’, sagde Frygten
‘Det er unødvendigt’, sagde Fornuften
‘Gør det alligevel’, sagde Hjertet

Til dig Carina, vil jeg bare sige tusind TAK, for at give mig muligheden for at læse din skønne bog. Der er ingen tvivl om at der skal mere HVERDAGSSUCCES og mod ind i min hverdag, både i det private og i forhold til min drøm om at blive selvstændig en dag. Du giver mig svar, på nogle af de spørgsmål jeg har siddet med, og hele bogen er så jordnær. Jeg kan kun give dig ret i at med ærlighed og integritet, kommer vi længst, også selvom det kræver lidt mod at turde turde det. TAK for dig og DIT positive sind, og TAK fordi du gav mig endnu mere mod til at gå efter drømmen. Jeg vælger at leve mit liv fra hjertet, fordi det giver så meget mening.

HAPPINESS IS A DECISION

I CHOOSE TO BE HAPPY


8 comments

 1. Karen says:

  Årh den lyder god! Både som her-og-nu motivation og som vedvarende redskab. Må man låne den? 😉 Og hvor kan den evt. købes?

 2. Sofie says:

  Flot og professionel anmeldelse 🙂
  Jeg synes det er så sejt alle de ting du gør, og jeg er ikke i tvivl om at du bliver selvstændig. DU skal nok nå til stjernerne <3

 3. Anja says:

  Kære Karen, den er meget motiverende og fik sat lidt ting på plads for mig. Og man ved jo aldrig om der kommer en lille give-away med bogen 🙂 Hold øje med bloggen.
  Kære Sofie, tak for de fine ord 🙂

 4. Mette says:

  Hold da mund Anja, hvor er du bare super god til at beskrive det hele….. du er allerede godt på vej, kæmpe mod du har allerede.

 5. Anja says:

  Selv tak Carina, det var sgu en fornøjelse at læse den. Herligt at se dig på messen i Øksnehallen i fredags. Og tak for bøgerne 🙂

Skriv et svar